Mag een hond aardbei eten?

Mogen honden aardbeien?

Op een warme zomerdag zijn aardbeien heerlijk verfrissend. Als je lekker buiten aan je tafel je fruitsalade zit te eten is het voor veel hondeneigenaren herkenbaar dat je viervoeter naast je komt zitten omdat je wat lekkers aan het eten bent. Je hond kijkt je aan en je weet het al, hij wil ook een stukje van alles wat jij aan het eten bent. Nu mogen honden veel verschillende fruitsoorten, maar let wel op wat je jouw hond geeft. Sommige fruitsoorten, zoals druiven, kunnen hele nare gevolgen hebben. Maar hoe zit dat met aardbeien? Je leest het in dit blog.

Mag een hond aardbei eten?

Om direct antwoord op de vraag te geven: Ja, honden mogen aardbeien eten.

Aardbeien zijn een heerlijke snack voor honden. Vooral in de zomer kan fruit heerlijk verfrissend werken. Hoewel er veel vitamines in aardbeien zitten zoals vitamine C en vitamine B11 zijn de voordelen van aardbeien beperkt voor honden. Het lichaam van een hond werkt niet precies hetzelfde als dat van een mens. Wanneer een hond behoefte heeft aan vitamine C maakt het lichaam van een hond dit zelf aan. Je hoeft dus geen aardbeien te geven om het niveau van vitamine C, die in aardbeien zit, aan te vullen.

Wat zijn de voor & nadelen van het eten van aardbeien voor honden?

Zitten er dan helemaal geen voordelen aan aardbeien? Ja zeker wel. Aardbeien bevatten ook vitamine B11 deze helpen bij de productie van rode en witte bloedcellen. Het is niet zo dat je hond dit perse nodig heeft, maar een licht positief effect zal het altijd hebben. Zie het niet als een aanvulling op het hondenvoer van jouw hond, maar het is een mooi meegenomen voordeel als je hond aardbei eet.

Naast vitamine B11 bevatten aardbeien ook veel kalium. Kalium zorgt ervoor dat je een goede bloeddruk krijgt, dit werkt ook bij honden op die manier. Ook regelt kalium de vochtbalans van het lichaam.

Allemaal hele prettige voordelen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten als je wilt dat je hond aardbeien eet

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Hier vind je het antwoord op de vraag: Mogen honden aardbeien eten?

Waar moet je op letten bij het geven van aardbeien?

Je kunt dus prima kleine stukjes aardbei aan je hond geven. Maar net als bij bananen geldt, geef je hond niet te veel. Aardbeien bevatten fructose, wanneer je hond hier teveel van binnenkrijgt kan het zijn dat je hond gaat braken of aan de diarree raakt. Let dus goed op de hoeveelheid aardbeien die je aan je hond geeft. Logischerwijs kan een kleine hond van 2 kilo minder eten dan een hond van bijvoorbeeld 30 of soms wel 80 kilo. Gebruik hierbij je eigen inzichten. Mocht je hond onverhoopt een keer braken of een dagje diarree krijgen schrik dan niet. Dit gaat vanzelf weer over. Houdt de diarree langer dan een dag aan raadpleeg dan je dierenarts. Voor de rest is het volledig veilig om je hond mee te laten eten met je overheerlijke portie aardbeien.

Mogen honden andere producten die aardbei bevatten?

We hebben het net gehad over puur en alleen een stukje aardbei voeren aan je hond, maar hoe zit het met producten waar aardbei in zit, zoals toetjes met aardbeien smaak, aardbeien jam of bijvoorbeeld aardbeienijs? Vanwege de enorme hoeveelheden bewerkte voeding die er tegenwoordig zijn kunnen  we niet ieder product opsommen wat een hond wel en niet mag eten. Veel enorm bewerkte producten bevatten te veel suiker of zout voor honden. Kijk hier dus mee uit. Ons advies is dus, als je het niet vertrouwt of niet zeker weet geef het dan niet. Je wilt natuurlijk geen risico lopen met je trouwe viervoeter.

Wil je zeker zijn van een uitgebalanceerde maaltijd voor je hond? Dan kun je kijken naar bijvoorbeeld onze lam brokken. Deze zijn hypoallergeen, je hond kan er dus niet allergisch voor zijn. Deze brokken laten de vacht van je hond binnen 3 maanden meer glanzen, voorkomt jeuk & rode vlekken & de brokken zijn licht verteerbaar waardoor ze voor iedere hond geschikt zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Mogen honden aardbeien eten?

conclusie

Laat je hond lekker mee genieten als je aardbeien aan het eten bent. Wil je dat je hond niet gaat schooien? Eet dan eerst lekker je eigen portie op, wacht 5 minuten, en geef daarna je hond de overgebleven stukjes. Geef je hond vooral niet te veel aardbei. De voordelen die aardbeien bieden in zulke kleine hoeveelheden zijn laag.

Maak je vooral niet te druk als je hond een keer gaat braken of een dagje diarree heeft, maar raadpleeg wel de dierenarts wanneer dit langer dan 24 uur aanhoudt. Kortom: lekker samen genieten van je portie aardbeien!

Reactie plaatsen