Mag een hond mandarijn eten?

Mag een hond mandarijn?

Honden zijn erg nieuwsgierig, vooral als het om eten gaat. Ze willen het liefst van al jouw eten ook een stukje proberen. Als ze dan met die grote glimmende ogen voor je staan, dan weet je al genoeg. Je wilt je hond ook graag een hapje laten proeven. Maar is dat altijd verstandig? Honden mogen namelijk niet al het eten hebben wat mensen ook eten.

In dit artikel kom je erachter of je hond mandarijn mag eten, wat de voor- en nadelen zijn en waar je op moet letten. Als je dit artikel hebt gelezen weet jij dus precies wat je wel en niet kan doen als het gaat om het voeren van mandarijn aan jouw hond.

Mogen honden mandarijnen eten?

Het antwoord op jouw vraag: Ja, je hond mag mandarijn eten

Sterker nog, een mandarijn is best goed voor je hond. Honden zijn van nature vleeseters en geven hier vaak de voorkeur aan. Daarom is het zelfs goed om zo nu en dan een stukje mandarijn aan je hond te geven. Op een lekkere warme zomerdag zal je hond dit extra waarderen omdat het verfrissend is voor je hond. Onder de afbeelding ontdek je de voordelen van het eten van mandarijn

Dit zijn de voordelen als je hond mandarijn eet

Fruit bevat veel vitamines en mineralen waar je hond veel profijt van kan hebben. Wil je dat jouw hond voldoende mineralen binnen krijgt? Dan kun je dit ook uit graanvrij hondenvoer halen, zoals onze lam brokken. Mandarijnen zitten bomvol vitamines zoals: 

  • Vitamine A (worden groene vinkjes)
  • Vitamine B6 
  • Vitamine B12 
  • Vitamine C 
  • Vitamine D

Naast de vitamines die je hond binnenkrijgt bevatten mandarijnen nog meer gezonde voedingsstoffen zoals:

  • Natrium 
  • Kalium 
  • Calcium 
  • IJzer 
  • Magnesium. 

Al deze stoffen hebben hun eigen voordelen. Je kunt dus prima mandarijn voeren aan je trouwe viervoeter, maar wel in kleine porties! In de volgende alinea, onder de afbeelding, vind je informatie over waar je op moet letten als je hond mandarijn eet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding ⬇

Mogen honden mandarijnen eten?

Let op als je jouw hond mandarijn geeft!

Toch zijn er dingen waar je op moet letten! Als jij zelf een mandarijn aan het pellen bent en je jouw hond een partje van een mandarijn geeft dan is er niets aan de hand. Het kan ook zijn dat je een heerlijke fruitschaal op tafel hebt staan. Grote honden die kunnen vaak makkelijk bij de schaal komen. Je hoeft maar even niet op te letten en je hond heeft zo’n lekkere mandarijn te pakken. Een hond kan een mandarijn natuurlijk niet netjes pellen en dan opeten. Hij zal de mandarijn met schil en al naar binnen werken. 

Daar begint vaak het probleem! De schil is lastig te verteren voor het darmstelsel van een hond. Dit is niet direct gevaarlijk, maar mocht je de zaak niet vertrouwen, schakel dan direct de hulp van een dierenarts in.

Let er ook op dat je een hond niet te veel mandarijn geeft. Er zit namelijk redelijk veel suiker in mandarijnen. Te veel suiker kan er voor zorgen dat jouw hond aan de diarree raakt. Vooral rassen zoals herders staan er bekend om dat zij vaak een gevoelig darmstelsel hebben. Ook voor honden met een gevoelig darmstelsel zijn lam brokken zeer geschikt omdat ze licht verteerbaar zijn.

Voer mandarijnen dus met mate aan je hond. Houd altijd zijn eigen brokken als hoofd voeding voor het dieet van jouw hond.

Pas op met andere producten die mandarijn bevatten

Omdat je er nu achter bent gekomen dat honden mandarijnen mogen eten, lijkt het misschien logisch dat ze ook andere producten mogen hebben waar mandarijn het hoofdbestanddeel is zoals jam of drankjes van mandarijn. Dit is alleen niet altijd het geval. Deze producten zijn vaak erg bewerkt en bevatten te veel ongezonde bestanddelen waar het darmstelsel van je hond niet voor is gemaakt. Denk hierbij aan suiker, zout of toegevoegde smaakstoffen. Kijk hier dus mee uit. Geef bij voorkeur geen bewerkte producten aan je hond. Zo weet je zeker dat het niet mis kan gaan! :)

Mocht je nog vragen hebben over wat een hond wel en niet mag eten? Dan kun je onze voedingschecklist gratis downloaden.

Mogen honden andere producten met mandarijn?

Cadeautje voor jou

Wil je er zeker van zijn dat jouw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Dan kun je kiezen voor graanvrije hondenvoer lam. Deze brokken zijn hypoallergeen waardoor hij geschikt is voor iedere hond! 

Als bedankje omdat jij dit artikel hebt gelezen krijg je 10% korting op je eerste bestelling met de code: Royal10