mag een hond komkommer eten?

Mag een hond komkommer?

Mogen honden komkommer eten?

Ken je dat moment dat je lekker je broodje gezond aan het eten bent en je hond naast je staat met zijn/haar grote glanzende ogen. Je hebt het al door. Je hond wil ook een graantje meepikken. Maar denk goed na wat je je hond geeft, want honden kunnen niet alles eten wat wij eten. 

In dit blog artikel kom je er achter of je je hond wel of geen komkommer kunt geven. Je leert de voor en nadelen kennen en we delen andere belangrijke informatie zodat jij zeker weet dat je jouw hond niets verkeerd te eten geeft.

Zijn komkommers giftig voor honden?

Kort maar krachtig: nee, komkommers zijn niet giftig voor honden. Je hond mag wel komkommer eten. Een veelgestelde vraag die daarna komt is: zijn de schillen van een komkommer giftig? Maar ook dit is een fabel. De schil van de komkommer kan gewoon door je hond worden opgegeten. Zorg er wel voor dat je hem afwast of schilt

Sterker nog komkommer kan heel verfrissend zijn in de zomer. Een komkommer bestaat volgens het voedingscentrum voor maar liefst voor 97% uit water. Het kan dus juist goed zijn om je hond hier mee te voeden. 

Kunnen honden tegen komkommer?

Waarom je je hond wel komkommer zou moeten geven.

Honden zijn van nature vlees eters. Dit is ook de reden dat wij gebruik maken van een hoog vlees percentage bij bijvoorbeeld onze lam brokken. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten groente in de brokken voor de juiste verhouding van vitamines en mineralen. Bij het voeren van komkommer zorg je ervoor dat je hond extra vitamine K en C binnenkrijgen. Vitamine K ondersteund de enzymen van je hond, dit is goed voor het verteren van voedsel. Vitamine C ondersteund de weerstand van je hond. 

Naast deze vitamines zitten komkommers ook vol met verschillende stoffen zoals antioxidanten, mangaan, magnesium en kalium. Deze stoffen ondersteunen verschillende lichaamsprocessen. 

Een tip van onze kant: geef je hond komkommer als hij af moet vallen. Komkommers bevatten geen vetten en bestaan voor 97% uit water. Er zitten dus bijna geen calorieën in. In de zomer is deze snack ook nog eens lekker verfrissend voor je hond.

Kort gezegd: Komkommer is een hele gezonde snack voor je hond. Hieronder vind je ook waar je rekening mee moet houden.

Waar moet je rekening mee houden als je hond komkommer eet.

Hoewel een komkommer heel gezond is voor je hond zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden.

Bij het kweken van komkommers worden de komkommers regelmatig bespoten met pesticiden en andere schadelijke bestrijdingsmiddelen. De schil van een komkommer is echter niet giftig. Zorg er wel voor dat je de komkommer goed afspoelt voordat je dit aan je hond geeft. Wil je er echt zeker van zijn dat je hond deze stoffen niet binnenkrijgt? Dan kun je de komkommer altijd nog schillen. 

Dus even afspoelen of schillen. Voor de rest heeft de komkommer geen nadelen voor je hond. Geweldig toch!

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Mogen honden andere producten eten waar komkommer in zit?

Mag een hond alle producten die komkommer bevatten?

Eenvoudig gezegd, nee. Je hond mag zeker niet alle producten die komkommer bevatten. Er zijn veel producten in de supermarkt te vinden zoals komkommer salade, tzaziki of bijvoorbeeld een komkommersoepje. Vaak zijn fabriek gemaakte producten niet goed voor honden vanwege de toegevoegde suikers, zout, E-nummers, vetten en andere toegevoegde smaakstoffen. Hier kan je hond niet altijd even goed tegen. Omdat het teveel is om op te noemen kun je samengestelde producten uit fabrieken vaak beter vermijden.

Conclusie

Een verse afgespoelde komkommer is een heerlijke dorstlesser en snack voor je hond. Vooral in de zomer kunnen de diertjes hier goed van genieten. Het enige waar je rekening mee moet houden is het goed schoonmaken van de komkommer en andere producten die komkommers bevatten. Wil je zeker zijn van een uitgebalanceerde voeding voor je hond? Dan kun je een kijkje nemen op de pagina met alle graanvrije brokken die wij verkopen. Heb je advies nodig over de voeding? Neem dan contact met ons op.

Reactie plaatsen