Mag een hond banaan eten?

Mag een hond banaan?

Zit jouw hond je ook altijd aan te staren als je lekker aan het eten bent? Voor veel hondeneigenaren is dit een heel bekend beeld. Het is vaak ook heel lastig om die grote glimmende en vragende ogen te weerstaan. Je wilt je eten dan ook graag delen met je hond. Alleen kun je je hond wel altijd alles geven? Het darmstelsel van een hond is namelijk niet hetzelfde als die van de mens. Sommige voedingsmiddelen zoals chocolade kunnen zij niet zo goed verdragen zoals wij mensen dat kunnen. Als je dit blog leest heb je vast opgezocht of honden banen mogen eten of ben je dit artikel tegengekomen en wilde je hier meer over weten. Voor ons mensen een zeer geschikte voedingsbron met enorm veel vitamines en mineralen, maar hoe zit dat met honden? Je leest er alles over in dit artikel.

Mogen honden bananen eten?

Het antwoord is eenvoudig: Ja, honden mogen banaan eten. Toch moet je goed opletten als je banaan geeft. Bananen zitten vol vitamines en mineralen, maar ook vol met suiker.

Bananen zijn hartstikke gezond voor je hond maar geef ze niet te veel, dan is er niets aan de hand. Af en toe een stukje banaan geven kent ook voordelen. Die lees je onder de afbeelding.

Mogen honden bananen eten?

Wat zijn de voordelen voor je hond als hij banaan eet?

Het geheim waarom een banaan gezond is hebben we eigenlijk al verklapt. Bananen bevatten enorm veel vitamines en mineralen. Deze vitamines en mineralen hebben allemaal hun eigen unieke voordelen, de vitamines uit bananen zijn met name goed voor de vacht, botten en het immuunsysteem van je hond.

De belangrijkste vitamines & mineralen, voor je hond, die in banen zitten zijn:
B6, Kalium, magnesium & calcium

  • B6 en kalium zorgen voor een gezonde bloeddruk bij jouw hond.
  • Magnesium is goed voor het spierherstel bij zowel mensen als honden
  • Calcium versterkt het skelet van je hond. Stevige botten zijn belangrijk om te spelen!
  • Bananen dragen bij aan een gezonde en scherpe geest door het hoge gehalte vitamines
  • Bananen helpen de hersenfuncties optimaal te laten werken en dragen bij aan het immuunsysteem van je hond.
  • Door de vezels in bananen verbetert de spijsvertering van je hond.

Dit zijn aardig wat voordelen. Als je het topje of het kontje van een banaan niet zo lekker vind geef hem dan vooral aan je hond. Jij blij, hij/zij blij. Win-Win dus!

Waar moet je opletten als je je hond banaan geeft?

We hebben het al verklapt in het eerste kopje. Bananen zijn enorm gezond, maar bevatten ook veel suikers. Het darmstelsel van een hond is geen fan van enorme hoeveelheden suiker. Hoewel je flink wat banaan moet geven voordat je te veel suiker geeft, kun je het beter bij een paar kleine plakjes banaan houden om er zeker van te zijn dat het niet mis gaat. Ook heeft het lichaamsgewicht van je hond te maken met de hoeveelheid suiker die hij aan kan. Een chihuahua zou al meer dan voldoende hebben aan 1 plakje banaan. terwijl een deense dog geen probleem zou moeten hebben met een halve of zelfs een hele banaan.

Hoewel de vezels goed zijn voor het darmstelsel van uw hond is het niet zo dat een banaan een wondermiddel is om diarree op te lossen. Kijk hier dus mee uit en voer je hond vooral niet te veel banaan wanneer hij diarree heeft. Kijk eerder naar de juiste hoeveelheid voeding die je hond binnen moet krijgen. Probeer je hond bijvoorbeeld wat minder voeding te geven om te kijken of de diarree zo stopt. Ook kan het zijn dat je hond iets verkeerds heeft gegeten en hierdoor een dag of 2 aan de diarree kan zijn.

Wil je er zeker van zijn dat je je hond niet te veel banaan geeft? Dan kun je het beste de 90/10 regel volgen. Dit houdt in dat honden 90% van hun calorieën voort moet komen uit hun hondenvoer de andere 10% van de calorieën kunnen prima voortkomen uit snacks zoals bananen. hoe zit het met de schil van een banaan?

Mogen honden de schil van een banaan eten?

Je kunt een banaan beter pellen voordat je hem aan je hond geeft. Stel dat je hond toch stiekem een banaan te pakken krijgt en deze in zijn geheel op eet, maak je dan vooral geen zorgen. Bananenschillen zijn niet giftig voor honden. Het kan wel zijn dat je hond hierdoor gaat braken of diarree kan krijgen. Dit zijn geen drastische problemen, maar je kunt ze beter voorkomen door de banaan gewoon af te pellen.

Mogen honden ook andere producten die banaan bevatten?

We hebben het net gehad over puur en alleen een stukje banaan voeren aan je hond, maar hoe zit het met producten waar banaan in zit, zoals toetjes met bananen smaak, milkshakes met bananen smaak of bijvoorbeeld ijs? Dit is lastig te bepalen omdat er tegenwoordig enorme hoeveelheden super processed foods zijn. We kunnen onmogelijk alle soorten voedsel hier noteren. Ons advies is dus, als je het niet vertrouwt of niet zeker weet geef het dan niet. Je wilt natuurlijk geen risico lopen met je trouwe viervoeter.

Wil je zeker zijn van een uitgebalanceerde maaltijd voor je hond? Dan kun je kijken naar bijvoorbeeld onze lam brokken. Deze zijn hypoallergeen, je hond kan er dus niet allergisch voor zijn. Deze brokken laten de vacht van je hond binnen 3 maanden meer glanzen, voorkomt jeuk & rode vlekken. De brokken zijn licht verteerbaar waardoor ze voor iedere hond geschikt zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Mogen honden producten die banaan bevatten?

Conclusie

Een banaan is op zijn tijd enorm gezond voor je hond en in onze ogen zeker een aanrader. Geef er vooral niet te veel van en zorg voor een goed uitgebalanceerd dieet voor jouw hond. Zie zijn brokken altijd als hoofdvoeding. Net als bij mensen is alles waar “te” voor staat niet goed. Gebruik hierbij je eigen inzichten. Wanneer je bepaald voedsel niet vertrouwd kun je het beter niet geven.

Meer weten over wat honden niet mogen eten?

Reactie plaatsen